Online. Offline. Overal.

VodafoneZiggo

Challenge

Denken we aan digitale campagnes, dan denken we niet meteen aan offline. Waarom eigenlijk niet? Als we online investeren, hebben fysieke winkels daar namelijk óók profijt van. Ons doel: online en offline dichter bij elkaar brengen, om zo de bottomline sales te vergroten voor VodafoneZiggo.

Solution

 

 

We begonnen met een radius-analyse. Die toonde aan dat de omnichannel sales het hoogst is binnen een radius van 700 meter van een VodafoneZiggo-winkel. Ook binnen 1 en 5 kilometer zagen we positieve resultaten. We bepaalden de optimale biedingen die in een bepaalde radius tot meer sales leiden én brachten deze in de praktijk door middel van bid modifiers. Dit leidde tot meer sales, zowel offline als online en een verbeterde omnichannel CPA.  

De volgende stap: acties en aanbiedingen toevoegen aan Google Posts, om consumenten in de buurt naar de fysieke winkels te krijgen. Zo brengen we online en offline dichter bij elkaar. En omdat Google Posts zich juist op organisch vlak afspeelt, werd de mobiele omnichannel ervaring kosteloos geoptimaliseerd.

Als laatste richtten we ons op lokaal getargete search advertenties. Consumenten die op bepaalde branded termen zochten én zich binnen een straal van 10 kilometer van een nieuwe VodafoneZiggo winkel bevonden, werden gewezen op de winkelopening en bijbehorende openingsacties.

Dit leverde een completere online-ervaring op voor de consument én extra traffic naar het nieuwe filiaal.

Case_Vodafone_sideimage

performance

Zowel de on- als offline orders stegen met dubbele cijfers. 

Volgende case
  1. Door bod-aanpassingen gebaseerd op radius-targeting stegen zowel de offline (+32%) als de online orders (+25%), waardoor de bottomline sales stegen met 27%.
  2. De omnichannel CPA daalde met 5%.
  3. Meer goed nieuws, want een gemiddelde Google Post genereerde meer dan 5000 vertoningen in 7 dagen.
  4. Dankzij de lokaal getargete search advertenties kreeg een nieuwe winkel extra aandacht én bezoekers. Hoeveel extra? Meer dan 6000 contactmomenten in één jaar voor iedere winkelopening waaronder click-to-calls en winkelbezoeken. 
Volgende case